SD kort til C64

I disse tider hvor det er umulig, eller næsten umulig at finde 5 1/4″ disketter til sin Commodore computer, er det godt der findes andre muligheder til at få spil og programmer ind på computeren, en af dem er ved hjælp at SD2IEC.

SD2IEC er en lille erstatning i stedet for Diskette drevet, der findes flere forskellige, nogle meget små, andre lidt stører. Bare lav en søgning på nettet og du vil få dem at se.

Jeg har valgt en sammelselv løsning, som jeg fandt på ebay til en ok pris. Ca. 30€ plus porto fra Tyskland

SD2IEC komponenter og print.

Der fulgte en rigtig fin manual med på både Engelsk og Tysk, så det var let og lige til at bygge.

Og skulle man døje lidt med sprog, så er der så mange og gode billeder, at det skulle være til at finde ud af alligevel.

SD2IEC kortlæseren skal bruge 5v for at virke, derfor hade jeg også valgt en til at sætte i Tape porten, hvor kortlæseren så kan få de 5v fra, og så var det ellers bare at sætte kablet i SD2IEC og til Seriel porten, lige som hvis du skal forbinde et diskette drev.

Dit SD kort skal så en tur i din PC, så du kan få fylte disk image filer der på, det være sig .PRG eller D64 filer. Du skal desuden bruge en filebrowser på din Commodore, disse vil du kunne finde i download sektionen her på siden.

Har du spørgsmål er du velkommen til at sende en mail til mig på retro80computer@gmail

SD2IEC på Ebay – SD2IEC